Ontbijten en pleite

Jo (26) is een typisch Amsterdams meisje (euh... vrouw): ze doet belangrijke dingen in de marketing, hangt graag in hipsterbarren, pingelt een beetje op een gitaar en is iets vrijgezeller dan ze zou willen. En ze blogt, want dat hoort tegenwoordig. Jo gaat ohello uitproberen en jullie mogen mee. In gedachten dan.

Ideaal dat ohello. Nooit meer moederziel alleen thuis aan een wijntje nippen als ie-de-reen ineens plannen heeft waar jij niet in past. Echt bizar hoe dat werkt: als je op een vrijdagavond zin hebt om in je schmutzige joggingbroek eíndelijk een keer op die gitaar te gaan oefenen (lees: het ding oppakken, ernaar kijken, heel diep zuchten en de tv aanzetten), hangt iedereen aan de telefoon. Maar als je écht zin heb om te knallen, kun je ineens niemand bereiken en zit je in je danspakje op de bank.

Those days are over! En het mooie is: een hello kan op ieder moment van de dag. Neem nou de zondagochtend. Vroeger, toen ik nog bij les parents woonde, was het dan uitgebreid ontbijten geblazen met de hele flikkerse bende. Toen kreeg ik wurgneigingen van de klassieke muziek die door de kamer tetterde, maar achteraf was het eigenlijk natuurlijk supergezellig! Tegenwoordig giet ik voor de tv een bakje yoghurt naar binnen en zie ik geen levend wezen tot ver na het middaguur. Dus ik dacht: een ontbijthello, why not? Moet alleen even opletten dat de slaapvouwen in mijn gezicht op tijd zijn weggetrokken. Een echte date in de ochtend zou ik niet zo snel doen, want ik moet altijd even wat moed indrinken. En gin tonics voor 11 uur ‘s ochtends gaat zelfs mij te ver...

Stan (30) had ook wel zin in gezelschap. We werden naar Brandstof gestuurd, en toevallig kun je daar prima ontbijtjes scoren. Lurkend aan een vers jusje vertelde Stan over zijn warme zondagochtendherinneringen. Geen Bach en bagels, zoals bij mij, maar met een bammetje uit het knuistje achterin de auto naar voetbal. En allebei keken we natuurlijk tv in onze pyjama, zodat vader en moeder nog even konden doorsnurken. Het werd een nostalgische ochtend. Ken je die ene van Rembo & Rembo dat ‘ie in de poep valt? Welke Powerpuffgirl wilde jij zijn? Té gezellig. Net als vroeger.