Vrouwen zijn gek!

Jo (26) is een typisch Amsterdams meisje (euh... vrouw): ze doet belangrijke dingen in de marketing, hangt graag in hipsterbarren, pingelt een beetje op een gitaar en is iets vrijgezeller dan ze zou willen. En ze blogt, want dat hoort tegenwoordig. Jo gaat ohello uitproberen en jullie mogen mee. In gedachten dan.

Soms vraag ik me af of ik ooit het potje onder mijn dekseltje ga vinden. Ik probeer niet verzuurd te doen, want ik ben pas 26 en mijn eieren kunnen nog prima een tijd in het doosje blijven, maar toch. Want laten we wel wezen, ik ben nogal picky. In mijn Tindertijd kreeg 99% van het assortiment genadeloos een mep van rechts. En alleen omdat ‘ie een rare naam had. Of een jammere tagline (tip: LAAT LEEG. Wij bepalen wel of jij grappig en sociaal bent. En wie houdt er nou in godsnaam niet van lekker eten?!) Geen schijn van kans maakten de arme jongens. Maar na een paar hello’s weet ik dat zo’n foto niet altijd alles zegt. Weet je Kees nog? Is niets geworden, maar als je me van tevoren had gezegd dat ik hem aantrekkelijk zou vinden, had ik het uitgeproest.

Ik weet dat ik had gezegd dat ik die checklist de prullenbak in zou mieteren, maar op Koninsgdag had ik me toch weer laten verleiden door een knap koppie op Ohello. You never know! Misschien was het wel een rugbyspeler die in zijn vrije tijd met oude vrouwtjes wandelt, gek is op IKEA-kasten in elkaar zetten en briljante stand-up comedy doet. Kan makkelijk.

Tja. Bo was in werkelijkheid iets minder beau dan op de feauteau... zelfs met een emmer bier op zag ik dat. Ik voelde een lichte teleurstelling door mijn lijf trekken toen ik hem zag staan. En dat hij een knaloranje, synthetisch, lubberend pak aan had, had daar niet eens zo veel mee te maken. Zucht. Ik zette mijn leukste glimlach op en liep op hem af.

Maar toen gebeurde er iets wat ik nooit had zien aankomen. Als je denkt dat jij out of his league bent, ga je er automatisch vanuit dat hij jou wel leuk vindt. Maar Bo keek even teleurgesteld als ik toen we elkaar groetten. Haha, serieus! Ik zag het in zijn ogen. En in dat geval gebeurt er dus iets geks in een vrouwenhoofd... dan wordt die ander ineens wél interessant. Hoezo vind JIJ MIJ niet leuk? Dus voor ik het wist zat ik me toch een partij met hem te flirten. Het werkte niet echt. We liepen over straat met plastic bekers bier en was echt gezellig, maar van sjansen was bij hem geen enkele sprake. Instant friend zone. Gelukkig maar, want anders was ik waarschijnlijk alsnog afgehaakt. Oef, wat zijn wij vrouwen ingewikkeld. Ik begrijp niets meer van mijn eigen smaak. Die checklist gaat nu definitief de open haard in. Want die staat gewoon aan deze mei.